Per saber com crear un bon contingut per posicionament natural SEO o sigui, per a posicionar correctament els vostres textos, és fonamental aplicar certes nocions de posicionament orgànic que ajudin a fer-los més visibles i accessibles. Seguidament trobareu una sèrie punts que us faran entendre com funciona el posicionament natural, altrament anomenat posicionament SEO.
La redacció de continguts per posicionar els vostres blogs a la primera plana de resultats seguit d’una consulta de l’usuari a la barra blanca de Google, és basa en investigació, tècnica, recerca, visió i un pèl de creativitat. I amb cada post que fem hem de tenir molt clar què volem obtenir i de quina manera.
Val a dir, però, que la correcta redacció de textos és un element fonamental quan parlem de posicionament però no és, ni pel cap baix, l’únic. N’hi ha d’altres a controlar que poden ser interns, com l’estructura i llenguatge de la pròpia plana web o blog, i d’externs com la quantitat de backlinks, que són enllaços des d’altres webs amb bona autoritat que apunten a la vostra.
Primeres passes amb les que enfocar millor el vostre contingut per a un bon SEO:
1. Públic objectiu
Abans de posar-vos a escriure, definiu a qui va dirigit el post. Cal tenir molt clar el públic al qual voleu arribar amb els vostres textos. Com més definit estigui i més acotat, més efectius sereu ja que estareu parlant d’allò que realment interessa al vostre públic. Heu de conèixer qui són, que fan i què els interessa.
A CBM Publicitat ho definim com el “Teorema Perales”. En José Luís Perales és un compositor de música romàntica, cantant i novel·lista. Una de les seves cançons de més èxit al 1982 va ser “Y cómo es él” on la tornada fa: “¿y cómo es él, en que lugar se enamoró de tí? ¿de dónde es? ¿a què dedica el tiempo libre?…”
Queda clar, oi? Establiu una sèrie de característiques que defineixin i siguin comuns a aquest públic: edat, gustos, localització, poder adquisitiu… i enfoqueu els textos sota aquestes característiques. Si sabeu per a qui escriviu, sabreu què pot interessar-los.
We Love Perales!
2. Originalitat
Poc destacaràs si escrius com la resta. El contingut per a SEO té unes pautes bàsiques, però que els vostres escrits destaquin entre altres i siguin més valorats, depèn de la vostra originalitat.
La primera norma per aconseguir un bon posicionament és no copiar, enganxar i publicar. Google avorreix els textos duplicats i penalitza el seu posicionament ja que no aporten res de nou als usuaris. S’ha d’invertir temps i fer un contingut original i personal.
3. Creativitat
Tingueu un estil de redacció propi i creatiu. Els articles llargs que només contenen lletra són molt aburridoooots!
Per molt interessant i útil que sigui el que dieu, si no trenqueu el text tirarà l’usuari enrere amb el risc que abandoni i no comparteixi l’article. Som, més que mai, a l’era de la imatge pel que us recomanem incorporar petits clips de vídeo, infografies, imatges animades, fotos.
Tampoc oblideu tractar-ho des d’un enfocament diferent a la resta. N’hi ha prou en donar una ullada a Google per a veure què fan els altres i desmarcar-vos. Tenir un estil propi ajuda a reforçar la vostra imatge i notorietat.
4. Longitud
La mandra és enemiga del bon posicionament. Els usuaris, i per extensió Google, prefereixen textos elaborats , treballats i que aportin valor.
Un post per a SEO hauria de rondar les 1000 paraules. O sigui que, traieu-vos la son de les orelles i poseu-vos a escriure. Això no és un pim-pam!
5. Paraules clau
Les paraules clau també s’anomenen keywords i, tot i que avui les tendències de posicionament seo a cercadors no depèn com fa anys només d’una bona estratègia de paraules clau, per a escriure un bon article, es vital conèixer-les.
Cal trobar aquelles que per volum de cerques, CPCs i competència s’ajustin millor al públic objectiu establert al principi. Aquestes paraules són les que empren els usuaris per fer les seves cerques i mai hi haurà concordança si no escriviu les mateixes als vostres posts.
Podeu emprar eines com Google Keyword Planner, SEMrush o Ahrefs, que us proporcionaran aquesta informació i us ajudaran amb el contingut.
6. Enllaços
Si esteu redactant contingut SEO, heu de fer un enllaçat correcte, ric i, sobretot, apropiat. El més recomanable és que un post de blog incorpori, dos enllaços interns a la teva pròpia pàgina. Ei! Els enllaços han de ser de qualitat i complementaris o sinèrgics a la temàtica del vostre article. Si dueu l’usuari a altres planes del vostre web incrementareu el seu temps d’estada i reduireu el percentatge de rebot o abandonament, i això al nostre amic Google l’agrada molt.
També cal incloure en el text algun enllaç extern, sempre a webs d’autoritat, amb el qual recolzareu la credibilitat del vostre article.
Finalment, destaqueu el més important amb títols (h1, h2, h3…) i amb negretes. Ajudarà a la lectura ràpida, a copsar les idees principals i al posicionament. Però sense abusar-ne, eh?
7. Acció
S’ha d’incorporar una crida a l’acció. Subscripció a un newsletter? Compartició a xarxes socials? Omplir un formulari? Poseu un botó que afavoreixi el clic.
Feu-ho, no passa res. Els usuaris saben que ningú cedeix coneixement sense cap objectiu. Bé, algunes persones sí, però aquí no parlem de les meravelloses entitats sense ànims de lucre i d’ONG; estem parlant de posicionament i negocis. Llavors, intenteu captar leads, emails per fer base de dades, o provocar contactes per a oferir els vostres serveis.
En la majoria d’ocasions, no hi ha res millor que dir de forma explícita què ofereixes o què vols aconseguir. Sigueu sincers i no disfresseu les vostres intencions.
8. Revisió
Feu un parell de revisions al text abans de publicar-lo. Fonamental que no hi hagi faltes d’ortografia, el signes de puntuació, les frases ben redactades…
D’altra banda la coherència i l’ordre en que exposeu les idees que fonamenten l’article ajudaran a que hi hagi una lectura fluïda i a que s’entengui, es valori i es comparteixi.
9. Compartir
Quan el tingueu llest, publiqueu-lo al vostre web o blog. Seguidament compartiu-lo a les vostres xarxes socials i per últim envieu un e-mailing a la vostra base de dades amb un petit resum del mateix i enllaçat a l’article del vostre web per donar-vos tràfic web.
Esperem que us hagi estat útil i ja sabeu, si voleu conèixer els nostres serveis i contractar un bon equip de comunicació estarem en-can-tats d’atendre’t.
Clica i contacta amb nosaltres !!
Per cert, fer i publicar aquest post ens ha dut 3,5 hores. Iepa!