Claus per incrementar les vendes d’una tenda online i millorar el seu rendiment

Posted by admin on juny 04, 2014  /   Posted in Disseny, Empresa, Negocis, Social

Claus per incrementar les vendes d’una tenda online i millorar el seu rendiment

1. Escollir un títol (headline) adequat. El títol ha de reflectir el contingut de la pàgina web. D’aquesta manera l’usuari s’adonarà immediatament si està interessat pel producte o servei que ofereix la web.

2. Teaser. És important col•locar els productes i les categories més populars i rellevants en un primer plànol. Com més visible siguin, més probabilitat hi ha que l’usuari consideri aquesta informació més important i, per tant, arribarà a ella de forma més directa.

3. Simplificar l’accés. L’estructura bàsica de la pàgina web ha d’estar configurada perquè l’usuari navegui per ella de forma ràpida i fàcil, molt intuïtiva. Per tant ha de comunicar-se d’una manera molt clara a través d’imatges i índexs, si pot ser per punts (bullet points). Només si l’usuari demostra interès real hauria de tenir accés a una explicació en major profunditat. La navegació hauria de configurar-se de forma horitzontal i ressaltar bé les principals categories. La regla d’or és: quants menys clics necessaris , menys descoratjament per seguir visitant la web, menys percentatge de rebot i major taxa de conversió.

4. El disseny. En aquest aspecte, és molt important tant la qualitat de les imatges com la dels textos. És imprescindible mantenir un disseny clar i simple. No cal aclaparar a l’usuari amb informació innecessària: menys és més! És fonamental que el color, el contrast, l’ombreig, la font, la forma i la grandària estiguin en sintonia.

5. Utilització d’elements de confiança. Es recomana utilitzar a la pàgina web elements de confiança com a segells, certificacions i opinions de clients. És necessari convèncer als nous clients, que manquen d’experiència, que poden comprar de manera segura. Per aquest motiu és important col•locar els elements de confiança en un lloc visible.

6. Beneficis i USP. És necessari comunicar les USP (unique selling proposition), els avantatges competitius i els valors diferenciadors. Què ens fa millors que la competència? Què fa que la nostra tenda online sigui única? Cal destacar aquestes ofertes, aquests productes que ajuden a augmentar el teu nivell de visibilitat i reconeixement entre els clients.

7. Producte limitat o escàs. Els consumidors han vist sempre més desitjables o interessants els productes o serveis amb disponibilitat limitada o escassa, enfront dels de fàcil accés. Si es limita la disponibilitat amb una oferta específica, el client potencial sent la necessitat de comprar el producte tan aviat com sigui possible.

8. Augment de vendes i vendes creuades en la thank you page. És important intentar realitzar vendes creuades –cross selling o productes complementaris als quals busca el client- així com upselling– augmentar el valor de la venda ja realitzada en la thank you page o pàgina en la qual l’usuari arriba després d’haver realitzat una compra. Als clients els agrada especialment els codis descompte i és una fórmula per reforçar les compres en les següents visites.

9. Assistència per xat. Es pot augmentar la taxa de conversió oferint assistència immediata, per exemple mitjançant un xat destacat en web. Les converses personals han de vendre d’una manera activa. Els clients tenen més probabilitats de realitzar la compra quan disposen de la possibilitat d’interactuar amb una persona i, a més, es minimitza el percentatge d’abandonament de compra.

10. Telèfon i dades de contacte. Incloure informació corporativa de l’empresa i les dades de contacte de manera visible a la pàgina web és vital. Els usuaris han de veure que poden contactar fàcilment amb la tenda online.

11. Facilitat de compra. La compra del producte ha de ser ràpida i fàcil per evitar l’abandonament. L’usuari ha de fer el menor nombre possible de clics o passos per a la realització d’aquesta compra.

12. Opcions de pagament i cost de l’enviament. No solament tenir una àmplia gamma de productes augmenta la possibilitat de compra, sinó que també és rellevant comptar amb diverses opcions de pagament. Molts clients solament realitzen la compra quan tenen diverses alternatives per pagar. A més, aquestes possibilitats de pagament han d’aparèixer destacades en la web i informar a l’usuari de manera clara sobre el temps d’enviament de la comanda, així com les despeses del mateix. En cas contrari pot ser negatiu si, en prosseguir en el procés de compra descobreix càrrecs addicionals.

13. Optimització de la web per a mòbils i tabletes. La usabilidad de la botiga online ha de ser global, i no solament en el procés de compra. La botiga online ha d’estar adaptada a qualsevol tipus de dispositiu, ja sigui a través del responsive web design o amb l’adaptació pròpia del dispositiu, ja que mai sabrem com hi accedirà el potencial comprador.

Post a Comment

  • Sobre Nosaltres

    Posarem en marxa tota la nostra capacitat, voluntat i energia per complir, més que satisfactòriament, els objectius del projecte que ens has confiat. Som gent compromesa i el compliment del nostre compromís és el motor de la nostra creativitat. Som fiables, tenim paraula!
design by CBM Publicitat
^ Pujar