El treball del futur

Posted by admin on juliol 26, 2017  /   Posted in Empresa, Negocis, Social

trabajo futuro-cbmpublicitat

El nou ecosistema digital és, sgons les estimacions de Google i de l’Observatori ADEI, d’aquí a 2030 es podrien crear més de 2 milions d’ocupacions a Espanya associades a la digitalització. La part negativa és que molts llocs susceptibles d’automatització comencen a tenir els dies comptats.

Així s’afirma en l’estudi “El treball del futur”, elaborat per Google i l’Observatori ADEI, que analitza l’impacte de la denominada “quarta revolució industrial” (Jeremy Rifkin) i el procés de digitalització al mercat del treball.

La potencial substitució del factor humà per màquines intel·ligents és un dels temes que més preocupa a l’opinió pública, que segons els autors de l’informe presta menys atenció a les noves oportunitats que la digitalització obre en creació de nous llocs de treball, nous models de negoci i millores de la vida en general.

D’acord amb els autors de l’informe, una política correcta a l’hora d’adoptar les noves tecnologies entre les noves generacions de treballadors faria créixer el PIB per càpita dels 24.000 euros actuals fins als 33.000 euros al 2030, gràcies a un augment anual de la productivitat de l’1,3%.

Així mateix, l’economia espanyola podria augmentar el nombre d’empleats en més de 2 milions de persones, aconseguint en 2030 una taxa estructural de desocupació del 7%.

La situació que l’estudi El Futur del treball avança és:

  1. Increment de 3,2 milions d’ocupacions adaptades a la digitalització
  2. Augment de 0,6 milions de llocs que requereixin un alt component humà i poc susceptibles de ser desplaçats per màquines intel·ligents.
  3. Desaparició d’1,4 milions d’ocupacions en aquelles ocupacions fàcilment reemplazables per robots.

En les últimes dècades les ocupacions que han crescut i cobrat més preponderància han estat les denominades “avançades” (exercides per tècnics i professionals, així com pel personal de suport a tots dos perfils) i les relacionades com a restauració i comerç.

Són aquesta ocupacions avançades les que, segons Cedefop ( Centre Europeu per al Desenvolupament de la Formació Professional), tenen major potencial de creixement perquè són les que presenten un major grau de complementarietat amb la robotización i la revolució digital o, el que és el mateix, un menor risc d’automatització.

A Espanya, segons les notícies sobre tecnologia, el percentatge d’empleats que treballa en aquest tipus d’ocupacions avançades és d’un 28,5% (2016) i amb prou feines fregaria en 30% en 2025.
Com a contrast, la mitjana de treballadors en aquest tipus de tasques d’alt valor afegit als mercats de referència (Alemanya, Regne Unit i Estats Units) és del 43%, gairebé 15 punts per sobre d’Espanya.

Podeu descarregar-vos l’informe complert clicant aquí.

 

Post a Comment

  • Sobre Nosaltres

    Posarem en marxa tota la nostra capacitat, voluntat i energia per complir, més que satisfactòriament, els objectius del projecte que ens has confiat. Som gent compromesa i el compliment del nostre compromís és el motor de la nostra creativitat. Som fiables, tenim paraula!
design by CBM Publicitat
^ Pujar