La omnicanalitat en ecommerce

Posted by admin on juliol 07, 2014  /   Posted in Networking

ecommerce_omnicanal-cbmpublicitat

La omnicanalitat  (ser a tots els canals) en ecommerce, una pràctica habitual dels internautes.

GFK ha elaborat el primer observatori d’e-commerce del que assenyalem una sèrie de dades:

Pel que fa a compradors online:

- El 50% dels consumidors online visita la botiga física abans d’efectuar la compra.

- El 13% busca informació a través de dispositius mòbils en la mateixa botiga.

- El 84% de la població internauta utilitza el seu mòbil per buscar informació però només un  10% compra a través d’aquest dispositiu.

En el cas dels compradors offline:

- Un 60% busca informació prèviament a Internet.

- Un 22% visita la web del fabricant.

Aquesta utilització múltiple de diferents canals –tant offline com a online- per informar-se durant el procés de compra d’un producte o servei, fan que les estratègies d’omnicanalitat  siguin ja imprescindibles per a les marques.

En aquest procés de cerca, l’estudi constata que les xarxes socials encara no s’utilitzen per buscar informació de manera activa per a les compres, però sí s’observa que són on els continguts tenen un impacte molt important en el comprador.

Oportunitat de creixement

L’estudi destaca l’oportunitat de creixement de l’ecommerce a Espanya per als propers anys, ja que un de cada quatre espanyols va realitzar compres online durant els dos últims mesos.

Del total d’espanyols, el 71,6% indica haver navegat en els últims tres mesos i el 26,2% ha adquirit algun producte o servei.

En ser consultats sobre el dispositiu a través del que s’efectua la compra, en el 89% dels casos es realitza des d’un PC o portàtil, mentre que el 20% ho fa des dels seus smartphones o tablets. Entre aquests últims, 3 de cada 10 compradors usen una app, mentre que 7 empren la web de la tenda.

Finalment, l’estudi també ha analitzat quins són els mitjans de pagament més utilitzats en ecommerce. Les targetes de crèdit se situen en primer lloc (46%), seguides de la plataforma PayPal (28%), i d’altres fórmules com el pagament contra-reemborçament,  les transferències o el finançament, que són utilitzades per menys del 7% dels compradors.

L’estudi complert el trobareu a:

http://web.gfk-emer.es:2987/PresentacionObservatorioeCommerceGfK.pdf

Post a Comment

  • Sobre Nosaltres

    Posarem en marxa tota la nostra capacitat, voluntat i energia per complir, més que satisfactòriament, els objectius del projecte que ens has confiat. Som gent compromesa i el compliment del nostre compromís és el motor de la nostra creativitat. Som fiables, tenim paraula!
design by CBM Publicitat
^ Pujar